Učenje klavira nikada nije bilo lakše
Najbolji časovi klavira

Tatiana Aleksandrovna Bogomolova

Koncertni pijanista i profesor klavira

LearningPiano.net

O nama

Škola klavira
Muzika je poput magije. Ona često ispunjava naše živote i prati svaki naš korak. Slušanje muzike ima brojne prednosti, ali učenje sviranja instrumenta može biti još korisnije. Klavir predstavlja jedan od fundamentalnih instrumenata, još od ranih 1700-ih sve do danas.
Savremena izvođačka tehnika na ovom instrumentu Vam daje širok izbor muzičkih žanrova u kojima ćete uživati učeći i izvodeći ih na klaviru. Njegove široke tehničke mogućnosti ga čine jednim od instrumenata preko kojih se možete najbolje izraziti u svetu muzike, a i šire.
Sviranje klavira je izuzetna veština koja Vas predstavlja na poseban način. Uz nas učenje klavira nikada nije bilo lakše. Uvjerite se zašto su naši časovi najbolji.
Zajedno sa nama naučite osnove pravilnog sviranja klavira i otkrijte sve njegove čari!
Simfonijski orkestar

Muzika je

kao san. Onaj koji ne mogu da čujem. Ludvig van Betoven

Bijele note

Muzika prikazuje

ono što se rečima ne može iskazati, a u vezi čega je nemoguće ćutati. Viktor Igo

Ruka na klaviru

Bez muzike

život bi bio greška. Fridrih Niče

Unutrašnjost klavira

Muzika daje

dušu univerzumu, krila umu, let do mašte i život svemu. Platon

Koncertna sala

Muzika ima

moć da oblikuje karakter. Aristotel

Nožna pedala za klavir

Muzika se

ne nalazi u notama, već u tišini između njih. V. A. Mocart

Biografija

Tatiana Aleksandrovna Bogomolova
Profesionalno iskustvo (kao predavač)

Red Hill School Johannesburg: Profesor Klavira i Teorije muzičkog znanja, od januara 2011.

 • Pripremanje studenata za ispite Klavira i Teorije po sistemima Trinitty College London, Royal School of Music London (ABRSM) I UNISA (University of South Africa)
 • Pripremanje studenata za Nacionalno takmičenje, kao solisti klavira (Eisteddfods National), kao i za druga regionalna takmičenja
 • Pripremanje studenata za nastupe na polugodišnjim i završnim koncertima u matičnom Koledžu. U ovom period rada u Red Hill school prijavljeno je više od 120 ispitnih rokova gdje su student postigli u 95% superiorne rezultate sa prolaznom ocjenom od 87% i više. Na Nacionalnom takmičenju studenti su osvajali prve nagrade, zlatne i srebrne medalje. Zabilježeno je u školskom analu da je jedan od studenata na završnom ispitu postigao 100% rezultat, što je prvi put zabilježeno u istoriji škole. Jedan od studenata nastavio je studij za kompozitore u Njujorku, SAD

St Jons College (za dječake) od januara 2005. do avgusta 2010. i Rodean College (za djevojčice) od januara 2007. do decembra 2010. (profesor Klavira i Teorije muzičkog znanja)

 • Pripremanje studenata za ispite Klavira i Teorije po sistemima Trinitty College London, Royal School of Music London (ABRSM) I UNISA (University of South Africa)
 • Pripremanje studenata za Nacionalno takmičenje, kao solisti klavira (Eisteddfods National) kao i za druga regionalna takmičenja
 • Pripremanje studenata za nastupe na polugodišnjim i završnim koncertima na matičnom Koledžu. Veliki broj studenata, u ovom period, imao je izuzetne rezultate na ispitima i takmičenjima. Priznanje kolegijuma za implemetaciju Ruske škole, te uspješni festivalski nastupi studenata
Napomena: Oba Koledža pripadaju jednom udruženju, te je na njima rađeno istovremeno.

Profesor Klavira Državni univerzitet Tomsk: Redovni profesor na Katedri za muzičku izvedbu, Institut za umjetnost i kulturu: Klavir i Metodika nastave klavira (1995-2005)

 • Priprema studenata za ispite kao i za takmičenja na nivou regiona Sibir i Nacionalnog nivoa (Ruska Federacija)

Studenti su osvojili veliki broj nagrada gde su takmičenja ocjenjivali ugledni profesori, kao što je profesor Novosibirskog konzervatorija S. Dobrovolsky, profesor L. Romanovskaja, profesor D. Sevcuk, itd. Na gala-koncertima Filharmonijskog orkestra Tomsk City određeni broj studenata su učestvovali kao solisti.

Tomsk Muzička škola - profesor Klavira i Metodike učenja Klavira (1989-2005)

 • Priprema studenata za ispite, za lokalna, regionalna i internacionalna takmičenja. Studenti su imali zajedničke nastupe sa Tomsk filharmonijskim orkestrom
Napomena: Rad na Univerzitetu i u Muzičkoj školi se poklapao dugi niz godina, te stoga dajemo zajedničku informaciju za taj period.

 • Nosilac najvišeg ranga profesionalne kvalifikacije (14) po Nacionalnoj kvalifikacionoj skali Ruske Federacije
 • Učesnik i predavač na postdiplomskim studijama u Tomsku, Novosibirsku, Nižnjem Novgorodu, Moskvi, kao i u centrima Sibirskog regiona
 • Član i predsjedavajuči žirija na takmičenjima kalvira u Tomsku i Sibirskom regionu
 • Demonstracija obrazovnog uspjeha je i to što su moji studenti postali profesori na katedrama klavira u regionu kao i studenti koji su emigrirali i rade u evropskim zemljama, Njemačka, Italija, itd.
 • Dobitnik mnogih priznajna od kojih izdvajamo:
- Nagrada povodom proslave 400 godina od osnivanja grada Tomska za "izuzetne rezultate u muzičkom obrazovanju i vaspitanju" (2004)
- Prznanje grada Tomska kao predsjedniku udruženja sekcije muzičkih profesora u Metodama učenja klavira

Barnaul Muzička škola - profesor klavira (1985-1989)

Početak rada kao profesora klavira. Studenti su imali uspješne ispite, nastupe na regionalnim takmičenjima kao i nastupe sa filharmonijskim orkestrima.

Profesionalno iskustvo (kao koncertni izvođač)

 • Prvi koraci u profesionalnom smislu su nastup uživo na regionalnoj televiziji, kao talentovana osmogodišnja djevojčica
 • Tokom školovanja u Muzičkoj školi Tomsk imala je veliki broj nastupa na koncertima i takmičenjima. Na godišnjem završnom koncertu gde su nastupali najbolji studenti Tatiana je u dugom nizu godina bila redovni izvođač
 • Tokom školovanja u Novosibiru, između ostalih nastupa, imala je i tri nastupa sa Novosibirskim filharmonijskim orkestrom pod upravom profesora Arnolda Katza. Izvodba radova Baha, Betovena, Rahmanjinova, itd.
 • Pobjednik je takmičenja kao što je: Klavirsko takmičenje za Sibir i Daleki Istok
 • Laureat Sveruskog konkursa kao accompanist
 • Kao član Udruženja muzičkih umjetnika imala je veliki broj koncerata kao solista, pratilac vokala i istrumenata

U Južnoj Africi

Veliki broj koncerata kao solista u Johanesburgu, Durbanu i Potchefstroom.
U duetu (Klavir za četiri ruke) sa domaćim umjetnicima, kao sto je Brain Beker, Susan Van Straateen i prof. dr Wessel Van Wyk.

Lični podaci

Tatiana Aleksandrovna (Bogomolova) Bošković

Ul. Dragutina Gavrilovića br. 18 Bijeljina, BiH Email: contact@learningpiano.net Telefon: +387 (0) 65 191 253                +387 (0) 65 190 781

Školovanje

 • Muzička škola Tomsk 1966-1974. (Crvena diploma)
 • Specijalna muzička škola za talente 1976-1981. (Crvena diploma)
 • Konzervatiorij Nizhnyi Novgorod 1985-1991.
 • Specijalista klavira
 • Solista izvođač koncertnih programa
 • Chember orkestar
 • Akompanist (pratilac).
 • Nosilac najvišeg ranga profesionalne kvalifikacije (14) po Nacionalnoj Kvalifikacionoj skali Ruske Federacije
 • U međuvremenu i tri godine Pravnog fakulteta 1983-1985.
 • Nostrifikacija diplome je urađena (26.10.2018) i potvrđeno je "7 nivoa Evropskog kvalifikacionog okvira i Međunarodne standardne kvalifikacije obrazovanja (master i ekvivalentne kvalifikacije)"

Kontakt

Pošaljite email

Podijeli

Recite drugima o nama